29 Ocak 2014 Çarşamba

Avid


Avid  teknik olmayan bir açıklamayla şöyle özetlenebilir. İyi kullanın asla aç kalmayacağı bilgisayar ortamında film montajlama programıdır. 
(A)udio(V)ideo(I)nternational(D)imension Kelimelerinin baş har harflerinden oluşmuştur.
Ara yüzü iyileştirilirken düzenli olarak dünyadan çeşitli kurgucuların istekleri doğrultusunda çalışmalar yapılır. Hiçbir zaman Beta versiyon piyasaya sürmez. Yazılım ekibi İngiltere, Amerika ve Almanya da bulunan üç büyük ana gruptan oluşur.
Ses Kayıt,
Ses İşleme
Ses Üretme
Ses Düzenleme
Ses Dönüştürme
Olarak 5 ana kategori altında ses le ilgili 58 yazılımı vardır. 5+1, 7+1, 4DS, DDS VB. gibi son ses teknolojilerinde kendi standartlarını geliştirmiştir. Bu programlardan bazıları büyük sinema filmleri için vazgeçilmez prokolleri içerir.

Video Tarafında
Media Composer Family ( Adrenalin versiyonu bu ailedendir)

Avid DS Nitris Family ( Rüya sistemler ... 2K VE 4k gibi yüksek performans gerektiren işler için kurulur. Hem yazılım hemde Donanım olarak gelir. Video filmlerin kayıpsız aktarılması, yüksek hızlarda render yaparak çok büyük ölçekli işlerin realtime işlenenebilmesini sağlayan özel kartları vardır. Bu sistemler inanılmaz işler yapar. Sonsuz katman, 252.000 katman geçişi, gerçek 4:4:4. Dünyada en çok kullanılan versiyondur. Kendi içinde 5 farklı modeli vardır.

Avid Xpress family ( Ülkemizde en çok bulunan versiyonu )
Avid in şu anda en alt grup kurgu set leridir. SD ve HD olarak tercih edebilirsiniz.

AVID tüm versiyonları birlerini destekler ve projeler kayıpsız kullanılabilir. Yani ucuz bir ssistemde saatine az para ödeyerek işin kaba kısmını yaparsınız. Daha sonra ince ayarlar ve resim kalitesi yüksek tutmak için daha üst bir seviye AVID setine geçebilirsiniz. Biz buna kendi aramızda işin ..rospuluğu diyoruz. Amerikalılar Offline edit- Online Finishing diyor. En yüksek kaliteyi en ucuza yapmanın yolu.
Ayrıca Color Correction konusunda çoook başarılıdır.
ColorKey opreratörünüz işi biliyorsa hayal sınırlarını zorlayan Key yaparsınız. Genelde çok karışık gelir kullanıcılşara. Evet çok doğru fazla detayı var. Ama bu kadar detay olmazsa nasıl iyi bir key yapılsın. Ayrıntılı ayarlar sayesinde başarılı oluyor.

3D
Softimage XSI ( Yorum yok )

HD

Hem donanım hemde yazılım olarak HD platformunda saygıın ürünleri vardır.
İster Negatif ister Video işi olsun
AVİD Aktarmadan başlayan,
dublaj,
SFX,
VFX,
3D,
Edit,
Montaj
ve gösterime son ütün hazırlama aşamalarını tamamına hizmet ürünler üreten 2005 Mayıs itibariyle dünyanın 2. En çok tercih edilen sistemleri üreten aslen Avrupalı yeni yeni Amerikalı bir markadır. Avid hakkında daha fazla bilgiye şuradan ulaşabilirsiniz..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder